A föld szívcsakrája

A testi, és lelki felfrissülés jegyében

A földünkön 7 csakrapont található, mely természetesen a szervezetünkre is hat. Ebből a szívcsakra Dobogókőn található. A pontos helyét kutatók is keresik, de a legtöbb “szavazat” a Pilis legmagasabb pontjára esett. Itt létesítettek egy pihenőhelyet, hogy mindenkit átjárhasson az energia. Azonban nem kell szigorúan egy pontos keresnie senkinek sem, hiszen az egész hegyen jelen van a jótékony “sugárzás”. Nem véletlen, hogy a Shaolin falu is Pilisszentlélek, és Dobogókő között épült meg.

Kiváló kilátópont egyébként a Thirring szikla, és a Rezső-kilátó is, ami pár perc sétára található az emlékhelytől.

Emlékpark a föld szívcsakrájánál

Azonban nem csak a “Magyarságtudat” miatt lehet olvasni több helyen a szívcsakráról! Maga a Dalai Láma is látogatást tett itt, és a következőket nyilatkozta: ” A tibeti szemlélet, és magatartás a Szent Tudás többi hajtásához hasonlóan a Mindenséget egységben, Egynek látja és éli. Ennek megfelelően az úgynevezett erőközpontokat, csakrákat nemcsak az emberi testben, de pl. a földgolyón is számon tartja. A hagyomány szerint a Föld szívcsakrája Magyarország területén, pontosabban a Pilisben van”

Valahol ide teszik a tudósok a helyet-Ferenczy szikla

A Dunakanyar íve és a folyó elágazásai a régi időkben az egész Pilis hegységet szív alakban fogták körül. Ahogyan az emberi szervezet központja a szív, – amely az életet fenntartó, a folyamatosan megújító energiákat, az Én-erőket hordozó vér keringtetője -, úgy a magyarországi szívcsakra a “földi véráramban” tölti be ugyanezt a szerepet!
Atilla hun király sem véletlenül választotta óriási birodalma központjául ezt a környéket. Birtokában voltak az ősi tudásnak a magyar táltos papok is. Éppen ezért az Ősmagyar Táltos Egyház most arra készül, hogy információs táblákat helyez ki Dobogókő erdei ösvényein, hogy feltüntessék, hol, milyen szakrális hely kereshető fel. Kovács András táltostanár szerint a szívcsakra a Rám hegyen található, a Ferenczy-sziklánál. Ő is egyre több komoly érdeklődőt kalauzol el oda. Az ő segítségével jártak már a helyszínen laoszi és kambodzsai lámák, buddhista szerzetesek is. A kínai shaolin egyház szintén a Pilisben alapított falucskát, s annak is oka lehet. Hitük szerint ugyanis a szívcsakra közelében gyógyul, megújul, feltöltődik az ember.

Megközelítés:

Autóval, és kerékpárral: Pilisszentlélektől mindössze 10 percre található, így kellemes akár fél-egész napos program is lehet

Gyalog: Pilisszentlélekről a PS- P+ – Z – Z+ jelzésen érhető el. Ez esetben egész napos gyalogtúrával számolj mivel oda-vissza 13km, és 400m szintkülönbséget tartalmaz, de sok ennivalót nem kell cipelned, mivel Dobogókő éttermekkel, és büfékkel jól ellátott.

Forrás: Dobogókő Egyesület

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>