Táltosok, és ősmagyarok a Pálos romoknál

kis_mtb_gerinctura11

Nagyon gyakran telik meg látogatókkal, és turistákkal a Pálos kolostorrom. Most azonban egy fölöttébb érdekes baráti társaságba botlottunk, miközben a Kis MTB Gerinctúrát térképeztük fel.

Gyakran népesül be ez a napsütötte terület

Gyakran népesül be ez a napsütötte terület

Egy kisebb társaság gyűlt össze néhány autóval, és kisbusszal a romoknál, többségük régi ősmagyarra hasonlító ruhában, dobokkal. Persze, hogy megkérdeztük tőlük mi célból járnak erre. A válaszokból kiderült, hogy hívei a régi magyar mondavilágnak, az ősi mesterségeknek, és ide járna feltöltődni, zenélni. Hiszen a Pilis energetikai központjában, hogy ez a hegység több, mint egy turisztikai látványosság. Kérésünkre megmutatták a kézzel készül dobjaikat is.

Nagy Magyarország dob

 

Ahogy a képen is látható, ez a dob az eredeti nagy Magyarországot szimbolizálja, és a tulajdonos elmondása szerint ez nem az ő, hanem az ország dobja. Érdekessége, hogy ott, ahol a “térképen” a Pilis található teljesen másképp szól a dob, mint a többi részén. A dob ütőfelülete kecskebőrből készült, és ahhoz képest hogy semmilyen üst nem található alatta nagyon mély, megnyugtató hangot ad.

Pages: 1 2

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>